Bugs and suggestions

Discuss use it and firmware update

Re: Bugs and suggestions

Postby gihaume » Sep 3rd, '18, 18:29

Tight !
gihaume
 
Posts: 204
Joined: May 12th, '14, 14:48

Re: Bugs and suggestions

Postby Dr.Knob » Sep 17th, '18, 21:18

It's is mentioned flam with 027. But how to program flam? I can find no explanation for this. :?
Dr.Knob
 
Posts: 61
Joined: Jan 19th, '14, 15:05

Re: Bugs and suggestions

Postby serum114 » Sep 18th, '18, 10:58

Dr.Knob wrote:It's is mentioned flam with 027. But how to program flam? I can find no explanation for this. :?


Select the snares flam by holding instrument select and steps 3+4.
serum114
 
Posts: 152
Joined: Mar 6th, '17, 18:18

Re: Bugs and suggestions

Postby Dr.Knob » Sep 18th, '18, 18:42

Ah, oh it does not work, but i just saw that there are 2 versions of 027, one with flam and the other without. I probably had to load the one without. :lol:
Dr.Knob
 
Posts: 61
Joined: Jan 19th, '14, 15:05

Re: Bugs and suggestions

Postby mkho » Nov 13th, '18, 01:42

EDIT: Can't reproduce the bug.
mkho
 
Posts: 20
Joined: Dec 8th, '17, 06:15

Re: Bugs and suggestions

Postby mkho » Dec 27th, '18, 18:14

Okay v1.028 issues here:

SLV mode

1. tempo no longer displayed on OLED when pressing and holding tempo button.
2. (shift + num) gives you a 'rastering' OLED screen. The lines appear to crawl?
mkho
 
Posts: 20
Joined: Dec 8th, '17, 06:15

Re: Bugs and suggestions

Postby zabox » Dec 29th, '18, 19:35

1: It‘s been like that in all previous versions, showing that your nava is detached from the internal clock (in slave mode)

2. Good catch, the display is constantly updating with that button combination. I‘ll fix it in the next major update, as it‘s only a small cosmetic bug. It doesn‘t impair performance ;)
zabox
 
Posts: 35
Joined: May 3rd, '16, 12:16

Re: Bugs and suggestions

Postby pete303 » Jan 1st, '19, 18:01

Hi, I don't know if this is a bug really or if this would be also the case with a real 909. When I have my Nava (V1.028) externally synced (to a Innerclock Sync Lock) it is perfectly in Sync with the Metronome in Ableton. As soon as I change the Swing Parameter, it slightly gets out of Sync to the Metronome. Stopping and starting again heals it, means then the Nava is perfectly in Sync again.

Can you reproduce this behaviour on your machines?

Thanks in advance!
pete303
 
Posts: 2
Joined: Oct 20th, '16, 16:51

Re: Bugs and suggestions

Postby zabox » Jan 4th, '19, 17:19

Mh, on some occasions i could get it to jump one 1/16 note, but not to a slight offset as you describe it. But i noticed that the shuffle is completely off, only half as strong as it should be and in slave mode there‘s only one working shuffle variation (0-4 off, 5-7 on).
I‘m sorry that i didn‘t notice this earlier, but i‘m going to rewrite the shuffle function and match it to a real 909 ;)

It may however take a few weeks. If anyone needs an earlier fix for some reason, i can ask vincent to upload a quick and dirty patch that i‘m already running on my nava. (But right now it only works in the regular 16th note scale).
zabox
 
Posts: 35
Joined: May 3rd, '16, 12:16

Re: Bugs and suggestions

Postby pete303 » Jan 11th, '19, 09:42

Hi zabox, that's good to hear, and yes, a qick and dirty patch would be great, thank you for your help!

Best regards,
Peter
pete303
 
Posts: 2
Joined: Oct 20th, '16, 16:51

Previous

Return to Nava Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests