Trigger 2 not working in MIDI slave mode

Discuss use it and firmware update

Re: Trigger 2 not working in MIDI slave mode

Postby Check Mate » Jan 8th, '18, 21:44

That's great news!
Thanks a lot for looking into this and good luck on finding the cause!
User avatar
Check Mate
 
Posts: 69
Joined: Jan 7th, '14, 18:36

Re: Trigger 2 not working in MIDI slave mode

Postby Patrick » Jan 9th, '18, 17:53

That are good news, let me know if you want few $ for your Support.
User avatar
Patrick
 
Posts: 61
Joined: Jan 6th, '14, 19:16
Location: Germany

Re: Trigger 2 not working in MIDI slave mode

Postby zazou » Jan 12th, '18, 12:52

I agree with Patrick, Yocto v1 firmware needs to be upgradded then it should be driven by producer of the project.
As it I just want an effective yocto, I mean needs to work the same in midi or din sync slave mode (not only master) to integrate into my setup!
If someone could rewrite firmware (if it's possible in arduino) or hack it then mod it with pic stuff, I don't care, I just want to have this beast effective, that's all...
Then I think a lot of Yocto v1 users would agree with me with the idea to pay for the the work!
Cheers
Zazou
zazou
 
Posts: 5
Joined: Sep 10th, '15, 10:13

Re: Trigger 2 not working in MIDI slave mode

Postby helectromagneticus » Jan 14th, '18, 19:08

With some help from forum user jvq, I think I've fixed Trigger 2. If you are curious, there was a problem with some low-level instructions in the shift-register driver that runs the Yocto's sequencer. More detail is available on Github, of course.

Forum user FlavioB is helping test the new code to make sure it works on more than just my Yocto. You folks can expect a fresh sysex file in a few days, provided nothing goes horribly wrong.
User avatar
helectromagneticus
 
Posts: 71
Joined: Oct 26th, '16, 02:55

Re: Trigger 2 not working in MIDI slave mode

Postby helectromagneticus » Jan 16th, '18, 08:17

Flavio's testing went well. Please see my message in the other thread for an updated firmware.
User avatar
helectromagneticus
 
Posts: 71
Joined: Oct 26th, '16, 02:55

Re: Trigger 2 not working in MIDI slave mode

Postby Check Mate » Jan 16th, '18, 13:00

WOW thanks a lot!!
This is much appreciated!
User avatar
Check Mate
 
Posts: 69
Joined: Jan 7th, '14, 18:36

Previous

Return to Yocto v1.0 Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests