Someone please help with Midi slave setup :)

Discuss use it and firmware update

Someone please help with Midi slave setup :)

Postby weehoggy » Mar 7th, '20, 20:03

Struggling to understand the manual. Cant get it setup to be a slave. Can anyone chime in please?
weehoggy
 
Posts: 5
Joined: Apr 5th, '19, 23:26

Re: Someone please help with Midi slave setup :)

Postby rv0 » Mar 8th, '20, 11:13

easy, you have a different position for every sync setup in pattern play mode:

Image

Starting from the top:
PATTERN

PLAY (master)

on to the right:

DIN S (dinsync)

next to it:
MIDI (midi slave <<==== you want this)


If you are running the official firmware, you can switch to edit when the pattern is playing and it will keep its sync. Once the master is stopped though it will default to internal sync..
The unofficial firmware has a workaround for that, so I'd recommend updating
Get the latest unofficial Yocto V1 firmware here.
Be sure to check the revised manual.
Leave your comments in this thread.
User avatar
rv0
 
Posts: 185
Joined: Feb 11th, '14, 09:09

Re: Someone please help with Midi slave setup :)

Postby weehoggy » Mar 8th, '20, 12:25

Hi, thanks for the reply.

Yeah, I see that's an option to turn it too that dial but what do I do after this? Surely theres some sort of sequence of buttons I need too press etc? I had it on Midi before but nothing started.

I bought the unit 2nd hand but was told it was updated too the latest software.

Cheers
weehoggy
 
Posts: 5
Joined: Apr 5th, '19, 23:26

Re: Someone please help with Midi slave setup :)

Postby helectromagneticus » Apr 12th, '20, 02:07

weehoggy wrote:Hi, thanks for the reply.

Yeah, I see that's an option to turn it too that dial but what do I do after this? Surely theres some sort of sequence of buttons I need too press etc? I had it on Midi before but nothing started.

I bought the unit 2nd hand but was told it was updated too the latest software.

Cheers


The Yocto just needs a MIDI clock signal and a MIDI start message to go. No button presses needed!

If you start the Yocto in Pattern mode and then move the dial to MIDI without first stopping, it will not sync. I hope that makes sense!
User avatar
helectromagneticus
 
Posts: 87
Joined: Oct 26th, '16, 02:55

Re: Someone please help with Midi slave setup :)

Postby jolly121 » Nov 21st, '22, 09:26

yes i have see the options
jolly121
 
Posts: 1
Joined: Apr 28th, '22, 07:56

Re: Someone please help with Midi slave setup :)

Postby GBWhatsapp00 » Nov 26th, '22, 09:29

It’s one more impressively customized version of WhatsApp GBWhatsApp can be like OGWhatsApp, but it has lots of boosted functions. You do not need to uninstall WhatsApp if you want to install gb whatsapp.
GBWhatsapp00
 
Posts: 1
Joined: Nov 26th, '22, 09:25


Return to Yocto v1.0 Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests