am I too stupid to use my Yocto?

Discuss Yocto construction and related issues

am I too stupid to use my Yocto?

Postby nicolasstefan » Jan 28th, '14, 14:58

Hi there!

Am I too stupid to use my Yocto?
Looks like everything works for first - In the "demo songs" all 11 parts are playing and sound well. I can even modulate them. The 5 switches to other instrumens (high conga / mid conga etc.) are working as well.

But the Sequenzer and the mode- and instrument selector are confusing me.
In Pattern Mode for example, i can not choose the BaseDrum at the selector. The clap for example is on two positions on selector (CP and CY) and so on... Looks like its completely mixed up.

another Example: The UserManual says:
"To know your Yocto software version, select Init EEP mode and press
RESET, you will hear two kick that indicate you are in version 2.0"
On my Yocto this "double Kick" appears on two modes of the modeselector...

Do you have any idea of what could be wrong here?
Thanks for help!
nicolasstefan
 
Posts: 4
Joined: Jan 16th, '14, 15:10

Re: am I too stupid to use my Yocto?

Postby e-licktronic » Jan 28th, '14, 18:14

Dear Nicolasstefan,

Are you sure D1 to D8 diodes are in the right way ?

Best regards,
e-licktronic
Best regards,
e-licktronic
User avatar
e-licktronic
Site Admin
 
Posts: 552
Joined: Feb 16th, '11, 13:36

Re: am I too stupid to use my Yocto?

Postby nicolasstefan » Jan 28th, '14, 23:09

Hi there,

i checked the diodes - all in right place and direction.
Don´t know what it is but the machine is not doing what it should :(

Any other ideas?
Thanks for help!
Nicolas
nicolasstefan
 
Posts: 4
Joined: Jan 16th, '14, 15:10

Re: am I too stupid to use my Yocto?

Postby e-licktronic » Jan 29th, '14, 02:56

Dear Nicolas,

Your problem appears to be a malfunction of rotary switch. check the R52 to R55 values and solders.
Check if your CPU is firmly embedded.
Maybe a picture of the circuit could help me to find a solution to solve your problem.

Best regards,
e-licktronic
Best regards,
e-licktronic
User avatar
e-licktronic
Site Admin
 
Posts: 552
Joined: Feb 16th, '11, 13:36

Re: am I too stupid to use my Yocto?

Postby nicolasstefan » Jan 30th, '14, 10:46

Hi There,

I checked all parts of the sequencer section and found some parts that where not solder that good.
Now it works! Thanks for your help!!!

Now i realized that the cymbal is not playing - if we could fix that last problem toghether i would be MORE THAN HAPPY!!!
I took some Pictures of the Cymbal part - may be you can have a look at it?
Thanks
Nicolas
nicolasstefan
 
Posts: 4
Joined: Jan 16th, '14, 15:10

Re: am I too stupid to use my Yocto?

Postby e-licktronic » Jan 31st, '14, 16:11

Dear nicolasstefan,

Post your picture here i will try to show what's the problem.

Best regards,
e-licktronic
Best regards,
e-licktronic
User avatar
e-licktronic
Site Admin
 
Posts: 552
Joined: Feb 16th, '11, 13:36


Return to Yocto v1.0 Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest