Hand Clap Sound problem

Discuss Yocto construction and related issues

Re: Hand Clap Sound problem

Postby logium » Feb 4th, '14, 21:02

Hi mates!
have also problem with handclap sound.
listen here:
http://soundcloud.com/out-or/yocto-hand ... em/s-jhVAr

i read other people problems from here and checked all resistors and caps. all were OK, 27nF is in right place and 100R and 100K are not replaced. all is done with manual. is BA6110 dead? can anybody help me?

thanks!
logium
 
Posts: 11
Joined: Feb 4th, '14, 20:53

Re: Hand Clap Sound problem

Postby e-licktronic » Feb 5th, '14, 06:09

Dear logium,

It seems that you need to calibrate the Cowbell.
For the Clap, could you post a picture of your build, that i could check if you made a mistake.

Best regards,
e-licktronic
Best regards,
e-licktronic
User avatar
e-licktronic
Site Admin
 
Posts: 544
Joined: Feb 16th, '11, 13:36

Re: Hand Clap Sound problem

Postby logium » Feb 5th, '14, 08:51

All other functions are working well but the problem is the CB and HC. I put some pictures here: https://www.dropbox.com/sh/6jr5u9q7oniz2eh/4sQTEE64W-

If the CB does'nt have a trimmer how to calibrate?
logium
 
Posts: 11
Joined: Feb 4th, '14, 20:53

Re: Hand Clap Sound problem

Postby Patrick » Feb 5th, '14, 09:06

logium wrote:All other functions are working well but the problem is the CB and HC. I put some pictures here: https://www.dropbox.com/sh/6jr5u9q7oniz2eh/4sQTEE64W-

If the CB does'nt have a trimmer how to calibrate?


CB trimmer are the 2 trimmer on left hand.. (but you have to set before 130mV AC for the noise trimmer (noise gain)
handclap in the middle of the board.
noise on the right hand.
Attachments
trimmer.JPG
trimmer.JPG (117.64 KiB) Viewed 2679 times
User avatar
Patrick
 
Posts: 60
Joined: Jan 6th, '14, 19:16
Location: Germany

Re: Hand Clap Sound problem

Postby logium » Feb 5th, '14, 09:17

Thank you!
how much it affects handclap 's sound. I tried a handclap for a trimmer and a variety of placements but the sound is not gone 808 characteristic's handclap sound.
logium
 
Posts: 11
Joined: Feb 4th, '14, 20:53

Re: Hand Clap Sound problem

Postby Patrick » Feb 5th, '14, 10:08

logium wrote:Thank you!
how much it affects handclap 's sound. I tried a handclap for a trimmer and a variety of placements but the sound is not gone 808 characteristic's handclap sound.


same issue by me before i doublechecked all resistors.
trim your TM3 to full left - you must hear a empty reverb - full right only a noise, arround the middle a clap.
do you have a scope for measurement ?
User avatar
Patrick
 
Posts: 60
Joined: Jan 6th, '14, 19:16
Location: Germany

Re: Hand Clap Sound problem

Postby logium » Feb 5th, '14, 15:12

no, I don't have scope I need to borrow a friend. Here you can listen to how the sounds TM3 full left is it same like you had?
http://soundcloud.com/out-or/yocto-handclap-problem/s-jhVAr
one case was heard as the clap but this change quickly. At first I suspected that the cold soldered. I found no such connection.
logium
 
Posts: 11
Joined: Feb 4th, '14, 20:53

Re: Hand Clap Sound problem

Postby e-licktronic » Feb 5th, '14, 16:03

Dear logium,

Download http://www.zeitnitz.eu/scope/scope_141.exe software. It's a scope sound card and make the test describe on this topic
Post your result it will help me to solve your problem.

Best regards,
e-licktronic
Best regards,
e-licktronic
User avatar
e-licktronic
Site Admin
 
Posts: 544
Joined: Feb 16th, '11, 13:36

Re: Hand Clap Sound problem

Postby logium » Feb 5th, '14, 21:37

Thanks, it's a good opportunity without SCOP. Before I take scope I checked to measure the noise and was not able to get a 130mV tuning the trimmer. only 3.6mV (i don't know what does it mean). after checking resistors in noise area i found that the resistors R130 is not 1M (only 54K). Is it possible it was corrupted.
logium
 
Posts: 11
Joined: Feb 4th, '14, 20:53

Re: Hand Clap Sound problem

Postby logium » Feb 10th, '14, 21:43

Everything works, even a HandClap. All resistors were correct but I soldered resistors around BA6110 all over again, and it worked. :)
logium
 
Posts: 11
Joined: Feb 4th, '14, 20:53

PreviousNext

Return to Yocto v1.0 Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron